Dag van de Duurzaamheid donderdag 10-10 op het Vredenburg te Utrecht.
Van 14 uur tot 20 uur
Waar ook de weekmarkt staat.
#030dvdd13, #dvdd13

Energie-U en RondomDOM organiseren de Dag van de Duurzaamheid.

Dit gebeurt door middel van een kleine duurzaamheidsmarkt op het Vredenburg van Utrecht.
Wat kun je doen om energie te besparen op gas en elektra thuis. Dit kan zijn door zonnepanelen, windmolens,  vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, HR glas, zuinige houtkachel of andere maatregelen.  Of heb je eerst advies nodig? Op deze markt kun je alles zien en ervaren. Voor jong en oud.

Programma:

Doorlopend:
Cartoon tekenaar Radboud maakt een prachtig beeld van de bezoekers van de duurzaamheidsmarkt

Tesla Auto:
De snelste elektrische  auto met een groot bereik is er!

HEETHOOFD:
Met een warmtecamera maken we foto’s van gezichten

13.30 – 15.30uur
Challenge duurzaamheid:
Leerlingen van Unic krijgen feedback van deskundigen op hun innovatieve plannen rond klimaatveranderingen.

15.30 – 17.30uur
Doezo, De Duurzame Ontdekbus:
Kinderactiviteiten met duurzame ontdekkingen over water, elektra en afval.: koken met de solarcooker,  zonnepaneeltjes aansluiten, waterraketten maken of water zuiveren en nog veel meer.

15.30 uur: Filmpremière Samen Veranderen II
In de filmserie ‘Samen veranderen’ van MVO Nederland en Eneco staan slimme duurzame coalities centraal. Want door samen te werken kunnen bedrijven hun eigen organisatie of  hun keten verduurzamen. In deel 2 van deze serie worden de samenwerkingen van Eneco Business & Autogrill, Biological Solutions & SITA, Thermaflex & Stadsverwarming Purmerend en USG Restart & Gemeente Rotterdam geportretteerd. Deel 1 is hier te bekijken: http://www.mvonederland.nl/content/praktijkvoorbeelden/film-samen-veranderen.

16.30 uur: Wie is de energiezuinigste Wethouder van Nederland
Urgenda heeft aan 70 wethouders uit heel Nederland Wattchers uitgedeeld (meten verbruik elektriciteit). En op 16.30 uur zal bekend worden gemaakt wie de energiezuinigste Wethouder is van Nederland.
De prijs zal uitgereikt worden door Marjan Minnesma Directeur van Urgenda (afgelopen 2 jaar nr 1 in de duurzame Trouw 100).

DEELNEMERS

Gemeente Utrecht/ Energiepuntwonen:
Utrecht maakt een punt van energiebesparing Uw woning energiezuinig maken betekent besparen op uw maandlasten en is daarnaast goed voor het milieu. Overweegt u om maatregelen te nemen die uw woning energiezuiniger maken, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? De gemeente Utrecht ondersteunt u als woningeigenaar en begeleidt u bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Energie U: is een lokaal duurzaam energiebedrijf voor en door alle Utrechters (bewoners en bedrijven). Wij willen voor en met zoveel mogelijk Utrechters in onze eigen regio duurzame energie opwekken. En hoe minder je gebruikt, hoe minder je hoeft op te wekken. Daarom willen we alle Utrechters helpen om hun energiegebruik zoveel mogelijk te reduceren.

RondomDOM: promoten van energiebesparing en milieuvriendelijke bouwmaterialen

UDC: geven u advies over welke maatregelen het beste bij u en uw woning passen. En helpen u bij de realisatie hiervan.

Bouwkundig bureau Guus Cladder: beheerst het technische deel van het architectenvak. Ontwerpers kunnen bij mij terecht voor het tekenen en uitwerken van een ontwerp tot en met het maken van uitvoerings-tekeningen.

De Handige Meeuw:  staan voor Vrije Tijd Voor U. Iedereen heeft zijn prioriteiten, maar deze liggen zelden bij het afmaken van klussen in huis of bij verbouwingen. Vaak heeft u nieuwe wensen, maar bent u net niet handig genoeg of het kost veel tijd en geld.

PXA Nederland: is leverancier van isolatiematerialen voor het isoleren van vloeren in de kruipruimte,
daken die of aan de binnenzijde, onder het dakbeschot wordt aangebracht, of aan de
buitenzijde onder de tengels wordt aangebracht en muren, wanden, gevels.

Conforta vloerisolatie: isoleren is in, maar ondanks goede dakisolatie en muurisolatie hebben veel mensen toch nog koude voeten of een hogere energierekening dan nodig is. Vloerisolatie is dan een goede manier om het huis weer comfortabel te maken en tegelijkertijd energie te besparen. Conforta Vloerisolatie isoleert innovatieve foliematerialen van Tonzon BV.

 Maatwerk Isolatie BV: zijn een zeer ervaren en gerenommeerd (na-) isolatie aanbieder gespecialiseerd in het aanbieden van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie en dakisolatie.

Celsius: Potkachels op pellets (houten korrels)

Cees: Kleine windmolens voor op je dak

Fairtrade Utrecht: Wil je weten  in welke winkels in Utrtecht je eerlijk kunt winkelen

Ton van den IJssel Tweewieliers: met elektrische fietsen en scooters

Paviljoen pOp:
Midden op het Westplein staat vanaf januari 2014 Paviljoen pOp
Paviljoen pOp is een open gebouwtje waar binnen en buiten elkaar voortdurend beïnvloeden en het heeft een kunstzinnige en innovatieve uitstraling.
We geven dagelijks voorlichting en tips over energie slimme producten, zoals domotica, led-verlichting, isolatie en zonnepanelen voor uw huis i.s.m. Energie-U.

Ook meedoen: er is nog plek

Daarnaast kunt u een advies op maat aanvragen, waarbij u kunt ontdekken welke maatregelen nodig zijn om uw eigen woning energiezuinig te maken.

U kunt een  warmte foto van uw woning aanvragen (Er zijn van 30.000 woningen in Utrecht warmtefoto’s gemaakt)

Meer weten ( kijk op www.rondomdom.nl of www.energie-u.nl ) of ook deelnemen? Neem contact met ons op via rento@rondomdom.nl  of telefonisch met Rento Hermanns (06-27285797)