Utrecht

Mijntje de Caluwe van Essent kwam langs op 5 mei en schreef  een erg leuk stukje over ons .

Verse inspiratie over energiebesparing en milieuvriendelijke materialen aan huis
Laatst liep ik in Utrecht langs een vrolijk ogende, omgebouwde SRV-wagen die mijn aandacht trok. De Very Inspiring People, Places, Projects, Products, Philosophies-bus, oftewel de VIP-bus.
Samenwerken voor een duurzame stad
De VIP-bus biedt in samenwerking RondomDOM een rijk assortiment aan inspiratie over energiebesparing in Utrecht. Zo hangen er warmtefoto’s van woonhuizen, waarop je kunt zien waar een huis warmte verliest. Met de activiteit ‘Heethoofd’ kun je zien hoe een warmtecamera werkt door een foto te laten maken van je gezicht. Ik heb mij laten fotograferen mét en zónder jas aan. En warempel: wat een verschil! Verder is er een workshop van Technokids Groenland over duurzaamheid en techniek. Hier maken kinderen een windwagen en ontdekken ze hoe windenergie ontstaat.
Maar het assortiment in de VIP-bus moet groeien. Vandaar dat in de bus altijd ruimte is om met elkaar te brainstormen over hoe en waar je anderen kunt inspireren om energie te besparen.Duurzaamheid aan huis
Er is veel aanloop bij de bus, maar is me gelukt om Rento Hermanns, initiatiefnemer van RondomDom, te spreken. Hij blijkt een voormalig architect en geboren avonturier met een droom om een rijdende, biologische winkel te beginnen in Utrecht. Voor advies over een SRV-wagen kwam hij in contact met Dennis Nolte, initiatiefnemer van de VIP-bus. En van het een kwam het ander. Nu wil Rento met de VIP-bus zijn droom en werk combineren: bij mensen langs de deuren gaan, zodat iedereen kan kennismaken met het brede palet aan milieuvriendelijke oplossingen om energie te besparen in huis of tuin.
Doe mee
Komend half jaar rijdt Rento met de VIP-bus rond in Utrecht. Anderen mogen data en locaties aandragen. Zo moet RondomDOM groeien als een netwerk van initiatieven, afkomstig van de gemeente, openbare instellingen, architecten, adviseurs en bouwbedrijven. Bevind jij je Rondom de DOM en houd jij je bezig met energiebesparende en milieuvriendelijke oplossingen? Dan kan ik het je aanbevelen om eens een kijkje te nemen en een praatje te maken in de VIP-bus!