RondomDOM heeft meegedaan aan met Het Samenspel van de Rabobank

 

Het idee

In een voormalige rijdende winkel gaat RondomDOM met andere duurzame partners en initiatieven op pad. Bezoekers van de rijdende winkel worden geïnspireerd over energiebesparing en bouwmaterialen, die zij nog niet goed kennen en die goed zijn voor mens, dier en natuur.

Waarom moet we energie besparen? Hoe kunnen we energie besparen? Wat levert energiebesparing op?

In de winkel gratis advies. Advies op maat met is werk voor adviesbureaus. Dit rapport veroorzaakt bouwkundig werk voor bouwbedrijven. Bouwbedrijven steunen RondomDOM, zodat wij weer tijd en geld hebben om advies en promotie te leveren. Dit levert weer nieuw werk op. etc. Dit samenspel wordt extra werkgelegenheid in de bouw.

 Verbindend, duurzaam, vernieuwend

Wij brengen energiebesparing, milieuvriendelijke bouwmaterialen bij de klant. Wij voeden bezoekers die honger hebben naar duurzaamheid. Wij gaan met andere initiatieven  en partijen uit de Regio Utrecht samen op pad, om onze bezoekers te  informeren en te inspireren. Andere partijen gaan met de rijdende winkel mee.  De samenstelling kan bij iedere rit anders zijn.

Ieder vanuit zijn eigen specialisatie: (wind)energie, installatie, bouwmaterialen, zonnepanelen, grasdaken, CO2 besparing, etc.

Vernieuwend is het idee de inzet van een rijdende winkel, wij gaan naar evenementen, wij komen bij de mensen thuis in de straat, op hun werk, bij de school of waar zij winkelen.  Wij ondersteunen en versterken andere partijen.

Bereik, doelgroep en levensduur

Rondom de DOM. RondomDOM komt in alle wijken van Utrecht waar energiebesparing broodnodig is. Op een verrassende wijze ondersteunen wij het programma Utrechtse Energie 2011-2014. Wij verwachten CO2 besparing en energiebesparing in de woningbouw en bewustwording van energie, verspilling en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Onze doelgroep zijn de woningen van particulieren van voor 1980, bewustwording bij bouwbedrijven, scholen, opleidingen. Wij zijn gestart op 5 mei en hebben enkele andere evenementen bezocht. Wij zijn door diverse partijen enthousiast ontvangen en willen dit initiatief voortzetten.