Wie is RondomDom

Het begon allemaal met het idee van Rento Hermanns om vanuit een rijdende winkel een bijdrage te  leveren aan een duurzame wereld. Met een rijdende winkel kun je bijna overal komen en neem je informatie en inspiratie mee op pad. Je brengt de winkel naar de mensen toe.

Eind jaren 70 is Rento Hermanns 5 jaar weekend suppoost geweest van een mobiele galerie (Rotterdamse Kunststichting) in Rotterdam. Je kwam overal in de stad en met de diverse tentoonstellingen bereikte je de bewoners anders. Met de tentoonstelling over kunst of van cultuur historische inhoud ging je naar de bewoners toe. Bewoners die niet naar een galerie of museum gingen kwamen nu wel met kunst in aanraking.


Met deze ervaring van vroeger wil ik vanuit een rijdende winkel bewoners inspireren tot energiebesparing. Met de rijdende winkel sta ik ergens in de stad en mensen komen (toevallig) langs. Via twitter of de website weten burgers waar je bent. Ik neem andere specialisten mee en wij helpen elkaar. Iedere partij uit Utrecht die energiebesparing of duurzaam bouwen nastreeft, mag mee om zijn product aan de man te brengen. Met vloerisolatie van alumniniumfolie (TONZON) is het spontaan,  snel een succes gebleken. Vanaf het begin dat RondomDOM startte worden burgers nieuwsgierig hiernaar. Burgers krijgen meer comfort in huis, warme voeten, gaan minder stoken en het biedt werkgelegenheid. Ook krijgen de burgers meer kennis van zonnepanelen, die stroom kunnen leveren. Ze ervaren hoe het werkt en dat het elektriciteit oplevert. We maken de bewoners van Utrecht bewust. Zo zijn er meer producten te beleven over geluidisolatie, grasdaken, isolatie en milieuvriendelijke bouwmaterialen.