RondomDom

rondomdom02 rondomdom01

RondomDom, initiatief van Rento Hermanns, is een mobiel servicepunt, met een elektrische bus, van waaruit hij advies geeft in energiebesparing en milieuvriendelijke isolatiematerialen
Deze bus kwam naar je toe ergens in de stad of nam deel aan een evenement. Voorbijgangers konden vrijblijvend binnenkomen en advies vragen. De bus was letterlijk en figuurlijk laagdrempelig. Een rolstoel kan zo naar binnen rijden.
Vanuit deze bus adviseerde en inspireerde Rento, de bezoeker tot energiebesparing, maar ook het gebruik van milieuvriendelijke isolatie en bouwmaterialen, biobased.
In de bus zijn veel milieuvriendelijke en natuurlijke isolatiematerialen te zien en te ervaren. Op de bus zijn er zonnepanelen die stroom (220 en 12 volt) leveren.

Kortom RondomDom inspireert de bezoeker tot meer energiebesparing in huis en stilt de honger naar meer comfort in huis.

 

Wie is RondomDom

Het begon allemaal met het idee van Rento Hermanns om vanuit een mobiel service punt een bijdrage te  leveren aan een duurzame wereld. Met een mobiel service punt kun je bijna overal komen en neem je informatie en inspiratie mee op pad. Je brengt de bus naar de mensen toe.

Eind jaren 70 is Rento Hermanns 5 jaar weekend suppoost geweest van een mobiele galerie (Rotterdamse Kunststichting) in Rotterdam. Je kwam overal in de stad en met de diverse tentoonstellingen bereikte je de bewoners anders. Met de tentoonstelling over kunst of van cultuur historische inhoud ging je naar de bewoners toe. Bewoners die niet naar een galerie of museum gingen kwamen nu wel met kunst in aanraking.

Met deze ervaring van vroeger wilt Rento vanuit een mobiel servicepunt RondomDom bewoners inspireren tot energiebesparing. Deze bus komt maar je toe ergens in de stad of neemt deel aan een evenement. (Toevallige) Voorbijgangers kunnen vrijblijvend binnenkomen en advies vragen.
Er zijn een zonnepanelen, die stroom leveren. Ze ervaren hoe het werkt en dat het elektriciteit oplevert. We maken de bezoekers bewust. Zo zijn er meer producten te beleven en te zien over geluidisolatie, grasdaken, isolatie en milieuvriendelijke bouwmaterialen.

RondomDom is begin mei 2012 in Utrecht voor het eerst op pad gegaan. Ook zijn we ook in diverse keren in Nieuwegein en Den Haag geweest.

 

Wat willen we gaan bereiken

We willen inspireren en adviseren tot energiebesparing en gebruik van milieuvriendelijke isolatiematerialen, Biobased.  We kunnen langskomen om advies op maat te maken.
Met als uiteindelijke resultaat.

  • Bewoners meer bewust te maken van het milieu.
  • Werkgelegenheid voor adviesbureaus, aannemers, bouwbedrijven en ZZP-ers.
  • Energie besparing op gas, elektra en water.
  • CO2 besparing.
  • Burgers en bouwers op de hoogte te brengen van milieuvriendelijke oplossingen in de bouw.
  • Werk voor een betere leefomgeving met een schonere lucht.
  • Er ontstaat een groot netwerk.

Hoe gaat RondomDom aan het werk

Rento geeft lezingen en workshops en komt thuis bij de bewoners om advies energiebesparing te geven.

We komen langs voor het maken van een energielabel

Hoe kunnen we energie besparen, hoe kunnen we isoleren, hoe het door energiebesparing comfortabeler wordt en welke oplossingen er zijn. Ook producten, die zij nog niet goed kennen en die goed zijn voor mens, dier en natuur, milieuvriendelijke bouwmaterialen, laten wij zien. Kortom: we geven antwoord op:

  • Waarom moeten we energie besparen?
  • Welke isolatiematerialen zijn.
  • Hoe kunnen we isoleren.
  • Wat levert energiebesparing op in de portemonnee?
  • Hoe kunnen we energie besparen op gas en elektra?
  • Hoe maken we stad nog leefbaarder?
  • Doorwijzen naar een specialist
  • Met de nadruk op natuurlijke isolatiematerialen Biobased.

Wie is onze doelgroep?

Wij richten ons op eigenaar-bewoners, particulieren, scholen, (kleine) bouwbedrijven.
We richten ons op partijen die wel duurzaam aan de slag willen, maar niet de kennis en kunde hebben.

Educatie.

RondomDom staat op een kruispunt om bezoekers een andere weg in te laten slaan.

Binnen deze groep van particulieren, eigenaar bewoners, die duurzaam energie gaan besparen, willen we burgers benaderen die honger hebben naar meer kwaliteit. Bewoners die willen helpen om de stad Utrecht leefbaarder te maken.