Woensdag 10-10 op het stadhuisplein Utrecht.

Op 10 oktober was er de Dag van de Duurzaamheid op het Stadhuisplein. In het centrum van Utrecht, de Korte Minrebroerderstraat, er was een kleine markt voor initiatieven die duurzame en energiebesparende oplossingen promoten in de woningbouw.

Diverse partijen die energiebesparing willen promoten in de stad waren De gemeente Utrecht met Energiepuntwonen, Programma Utrechtse Energie en “Inleveren Waarom Niet”, Energie-U, Jonge Milieu Adviseurs, Brand New Energy, Conforta, Bamboo Concepts, Legato automatisering, PXA Nederland.

Radboud tekende een karikatuur op een T-shirt van bezoekers.
De Verrukkele Vuilnismannen wisten een hoop bezoekers te trekken met de “De vuilnisman die alles kan!”

Energiebesparing loont

Het is nu de tijd om over te schakelen op duurzame energie want het bespaart op energiekosten en we gaan klimaatverandering tegen. De stad Utrecht neemt haar verantwoordelijkheid en wil haar CO2 uitstoot met 30% verminderen in 2020. Daarom ondersteunt de gemeente bewoners en bedrijven die energie besparen en/of opwekken. Zo worden er zonnepanelen op scholen geplaatst, maakt ze afspraken met woningcorporaties over energiebesparende maatregelen en ondersteunt huiseigenaren die willen investeren in een energiezuinig huis.

Mirjam de Rijk, wethouder Financiën, Economie en Milieu bezoekt het evenement op het stadhuisplein.