Zaterdag 12 mei waren er diverse klimaatstraatfeesten in Nederland.

Wij RondomDOM in de VIPbus hebben een van deze straten bezocht: Van Meursstraat, Majellapark te Utrecht. Klimaatstraatfeest is een landelijke competitie waarbij straten met elkaar de strijd aan gaan om de meeste energie te besparen. De klimaatstraatfeest in de van Meursstraat was een klein feestje van ca 40 bewoners (incl kinderen).

Wij werden om 19.00 uur hartelijk ontvangen. Enkele kinderen ontdekten de “snacks” uit de automatiek, waarna de andere kinderen en volwassenen ook op de automatiek afvlogen. De “snacks” waren snel op. Het was ervoor bedoelt. De automatiek zat vol leuke grapjes en duurzame ideeën voor jong en oud.

Op deze avond waren Karin van Econovum mee met hun zonnecollector en Miguel van Conforta met Tonzon vloerisolatie.

Tot bijna 21.30 uur hebben we non-stop bewoners geinformeerd over Rondomdom, de energie besparende oplossingen en milieuvriendelijke oplossingen die er zijn om hun huis te verbouwen of te isoleren. We hebben de bezoekers kunnen informeren over de initiatieven van de Gemeente Utrecht-West en van bewonerscollectief Energie-U.

Enkele wisten al dat er op 12 mei een informatieavond is van de gemeente over energie besparen. Ook was er belangstelling van enkele bewoners voor de mooie elektrische bedrijfsauto van Conforta.

Ook de foto’s die we maken met de warmtecamera was weer een succes.

Een bewoonster vertelde dat zij bezig is met duurzame workshops voor kinderen en zag de bus als een mooie locatie om deze  workshops te houden. We houden contact heb ik afgesproken. Moet ook mogelijk zijn.

Zo zal RondomDOM groeien als een netwerk van diverse initiatieven, zoals de gemeente, openbare instellingen, architecten, adviseurs en bouwbedrijven Rondom de DOM, die zich bezighouden met energie besparen en het gebruik van milieuvriendelijk bouwmaterialen om elkaar weer verder te helpen en te inspireren met wat we nog niet weten wat er is Rondom de DOM.

Het project Rondomdom is mogelijk door medewerking van de VIPbus, Energie-U en de gemeente Utrecht, wijk West en andere partijen.

Sidebar